Afvallen zonder dieet, de Ronde Venen, Mijdrecht, Vinkeveen, Wilnis, Abcoude
OPEN DAG
wanneer: zaterdag
16 december 2017
tijd: 09:00 tot 14:00
waar: Bozenhoven 19 a, Mijdrecht

- Is Slimness iets voor mij?
- Hoe gaat Slimness te werk?
- Met z'n tweeen afvallen?
- Opgeven groepsverband
- Gratis weeg- en meetmoment
Laatste Tweets
  • RT @nzurisalon: Ook Kim Kötter laat haar huid goed onderhouden bij hannah! Ben je benieuwd wat hannah jou te bieden heeft? Boek... https://…
  • 🤗 We zitten weer helemaal in het ritme. En dat voelt echt goed!! Zit jij al in je oude ritme? Van uitstel komt afst… t.co/Y3key7D3Ji

Volg @slimnessnl op twitter.

button RTL4

Waarom we niet kunnen stoppen na 1 chipje?

Kan je ook nooit stoppen tot de hele zak chips of hele reep chocolade op is? Dan ben je zeker niet alleen. Volgens Duitse wetenschappers zijn sommigen immers veel gevoeliger aan de ‘voldaanheidssignalen’ van voedsel, waardoor ze zich veel sneller zullen overeten. Bovendien ‘lijden’ we allemaal aan ‘hedonic hyperphagia’, wat wil zeggen dat we vaak eten uit goesting wat betekent “zin”, “lust” of “trek”, en niet omdat we honger hebben.

Hoewel sommigen het als ‘gulzigheid’ bestempelen, kunnen we er eigenlijk niets aan doen dat we bij bepaalde lekkernijen niet kunnen stoppen tot het op is. “Op bepaalde momenten in ons leven overeten we ons allemaal wel eens. En wie lijdt aan de chronische vorm van hedonic hyperphagia, heeft overgewicht”, aldus de Duitse dr. Tobias Hoch.

Samen met het onderzoeksteam van de Universiteit van Erlangen-Nuremberg scande Hoch de hersens bij ratten nadat ze chips hadden gegeten, een poederachtige mix van vet en carbohydraten of gewone rattenkorrels. Wat bleek nu? Ratten waren een pak verlekkerder op de chips, hoewel de mix evenveel calorieën bevatte. Op de korrels waren ze het minst gek. “Het effect van chips op onze hersenactiviteit en eetgedrag kan gedeeltelijk verklaard worden door de aanwezigheid van vet en carbohydraten”, legt dr. Hoch uit. “Maar er moet dus nog iets anders in de chips zitten waardoor ze zo verslavend zijn.”

Een mogelijke theorie is dat de snacks en zoetigheden triggers bevatten die een invloed uitoefenen op de voldaanheidscentra in onze hersens. Volgens de wetenschappers zijn bepaalde personen hier gevoeliger aan, waardoor ze zich sneller zullen overeten dan anderen.  “In bepaalde gevallen zou het kunnen dat het signaal uit de hersens niet sterk genoeg is om de goesting van het individu te overtreffen”, aldus Hoch.

De resultaten van hun onderzoek werden voorgesteld op de jaarlijkse meeting van de American Chemical Society in New Orleans.

Komt dit jou bekent voor en wil jij hier wat aan gaan doen? Dan kan Slimness je helpen! Samen kijken we hoe we dit probleem kunnen oplossen. Ervoor zorgen dat het nooit meer gebeuren gaat is onmogelijk, maar het reduceren gaat ons zeker lukken!!

chips eten Slimness Mijdrecht afvallen

 

 


20160224-gezocht-sticker-met


SLIMNESS Nederland Gewichtsconsulent Bozenhoven 19 A en B
3641 AB Mijdrecht
0297 765027
06 10 90 30 50
info@slimness.nl
Contactformulier:

Uw naam

Uw email

Telefoonnummer

Uw bericht

Gelieve dit veld leeg te laten.

Slimness Nieuwsarchief