BMI berekenen . .

SLIMNESS is bekend van  en aangesloten bij 

Bereken eenvoudig jouw BMI

De Body Mass Index (BMI) is een index voor het gewicht in verhouding tot lichaamslengte. De BMI geeft een schatting van het gezondheidsrisico van je lichaamsgewicht. Meet ook altijd je middelomtrek voor een compleet beeld.

--,-
BMI
Bereken je BMI:
Lengte * Gewicht *
CM Kilo

Je bent veel te licht voor je lengte

Daardoor bestaat de kans dat je een tekort aan voedingsstoffen krijgt. Neem contact op met je huisarts om de mogelijke oorzaak vast te stellen. De huisarts kan bepalen of het gewicht echt veel te laag is. Wanneer je gezond bent kun je contact opnemen met SLIMNESS.

Je bent veel te zwaar voor je lengte

Daardoor heb je een veel grotere kans op bepaalde ziekten, dan mensen van dezelfde leeftijd met een lager, gezond gewicht. Het is belangrijk voor je gezondheid om af te vallen. Een aantal kilo minder levert al gezondheidswinst op. Neem contact op met je huisarts.

Je bent veel te zwaar voor je lengte

Daardoor heb je een veel grotere kans op bepaalde ziekten, dan mensen van dezelfde leeftijd met een lager, gezond gewicht. Het is belangrijk voor je gezondheid om af te vallen. Een aantal kilo minder levert al gezondheidswinst op. Neem contact op met SLIMNESS. SLIMNESS is aangesloten bij de BGN. Dit houdt in dat de kosten voor het afvallen bij SLIMNESS door sommige verzekeraars vergoed worden, in de aanvullende pakketten.

Je bent te zwaar voor je lengte:

Met een lager, gezond gewicht heb je een kleinere kans op bepaalde ziekten. Zorg er in ieder geval voor dat je niet verder aankomt en probeer iets af te vallen. SLIMNESS helpt je om gezond af te vallen. Heb je hiernaast te veel buikvet? Dan is het extra belangrijk om af te vallen want met een grote buikomvang is je risico op bepaalde ziekte verhoogd. Aanpassing van je eetgewoonten is nu een belangrijke stap. Neem contact op met SLIMNESS. SLIMNESS is aangesloten bij de BGN. Dit houdt in dat de kosten voor het afvallen bij SLIMNESS door sommige verzekeraars vergoed worden, in de aanvullende pakketten.

Je gewicht past goed bij je lengte

Houden zo! Word je langzaam zwaarder of wil je toch een paar kilo kwijt voor de vakantie? Neem dan contact op met SLIMNESS. SLIMNESS is aangesloten bij de BGN. Dit houdt in dat de kosten voor het afvallen bij SLIMNESS door sommige verzekeraars vergoed worden, in de aanvullende pakketten.

Je bent veel te licht voor je lengte

Daardoor bestaat de kans dat je een tekort aan voedingsstoffen krijgt. Neem contact op met je huisarts om de mogelijke oorzaak vast te stellen. De huisarts kan bepalen of het gewicht echt veel te laag is. Wanneer je gezond bent kun je contact opnemen met SLIMNESS.


BMI Normering
< 18.5 Ondergewicht – neem contact op met SLIMNESS
18.5 – 25 Normaal gewicht
25 – 27 Licht overgewicht –  neem contact op met SLIMNESS
27 – 30 Matig overgewicht – neem contact op met SLIMNESS
> 30 Ernstig overgewicht – neem contact op met je huisarts

Middelomtrek

Naast het gewicht is het voor je gezondheid belangrijk waar het lichaamsvet zit. Vet in en rond de buik is nadelig voor je gezondheid.
Jouw Body Mass Index zegt niets over hoe het vet over het lichaam verdeeld is. Bij de één zit het rond de middel, bij de ander op de billen en heupen. Iemand met een goed BMI maar wel veel buikvet loopt gezondheidsrisico’s. Door jouw middelomtrek te meten weet je hoe het met jouw buikvet is. De middelomtrek is een maat voor de hoeveelheid vet in de buikholte. De middelomtrek is onafhankelijk van de lengte maar hangt nauw samen met de BMI en het totale gehalte lichaamsvet.

 

Buikvet en gezondheid

Veel buikvet is een belangrijke risicofactor voor diabetes type II en hart- en vaatziekten.

 

Hoe meet je jouw middelomtrek?

Meet de middelomtrek tussen de onderkant van het onderste rib en de bovenkant van het bekken oftewel 1 cm boven de navel. Adem uit en lees jouw middelomtrek af.

Is de middelomtrek bij mannen kleiner dan 79 cm, dan is er sprake van ondergewicht.
Bij vrouwen is dat het geval bij een middelomtrek kleiner dan 68 cm.

Een middelomtrek tussen de 94 en 102 cm bij mannen en tussen de 80 en 88 cm bij vrouwen wijst op overgewicht. Probeer af te vallen of zorg in ieder geval dat je niet aankomt.

 

Een middelomtrek groter dan 102 cm bij mannen en groter dan 88 cm bij vrouwen wijst op obesitas.

Wil jij persoonlijke coaching of wil je liever met z’n tweeën de strijd tegen de kilo’s aan gaan?