SLIMNESS is bekend van  en aangesloten bij 

Voorlichting bedrijven en scholen

Reken af met verzuim!

Te zware mensen zijn vaker ziek en kosten hun werkgever meer aan verzuimde uren dan collega’s met een normaal gewicht. Naar schatting wordt namelijk 10% van het verlies aan productiviteit door ziekteverzuim veroorzaakt door overgewicht. Bovendien is het risico op arbeidsongeschiktheid bij mensen met overgewicht 1,5 tot 2 keer hoger dan bij mensen zonder overgewicht.

Begeleiding kan daarom nuttig zijn voor iedereen die wil afvallen of meer wil gaan bewegen. Zeker in de beginfase. In het dagelijks leven liggen de calorierijke en ongezonde verleidingen overal op de loer. In bedrijfskantines draait de frituurpan vaak overuren en kan men niet uit een gezonde maaltijd kiezen. SLIMNESS geeft cursussen zowel individueel of in een groep, advies bij verbetering in het assortiment van de bedrijfskantine, eenmalige workshop of lezingen, kortom SLIMNESS biedt je vele mogelijkheden.

De workshop: Kies ik gezond? Kan altijd op maat worden gemaakt. Geïnteresseerd? Bel: 06-10903050 Mail: info@slimness.nl | Of vul het contactformulier in!

Gezonde leefstijl voor leerlingen

Een fitte en kerngezonde generatie voor de toekomst! Deze voorlichting levert bewustwording op en de kracht van een gezonde leefstijl, voldoende bewegen, duurzaamheid en de eenvoud van het toepassen ervan. Zo kunnen kinderen bewuste keuzes maken en wordt gezonde voeding meer gewaardeerd.

De media verspreiden verschillende meningen en visies over wat gezonde voeding en leefstijl precies is. Maar klopt dit ook? Daarom wil ik leerlingen bewuster maken van wat een gezonde leefstijl inhoudt. Onze leefstijl van nu ligt ver van wat het hoort te zijn. Hierdoor weten we niet meer zo goed wat ons lichaam en geest nodig heeft. Maaltijden met veel calorieën of veel snacks en tussendoortjes, het is voor veel leerlingen een dagelijkse verleiding die moeilijk is om te weerstaan.

Eetgedrag verbeteren is echter ook niet zo makkelijk als dat we soms denken of zouden willen. Maar belangrijk is het wel, aangezien een ongezonde leefstijl voor veel problemen kan zorgen. Psychische klachten door gepest worden bij overgewicht, met bijvoorbeeld verzuim en slechtere schoolresultaten als gevolg. Of wat dacht je van fysieke problemen, zoals diabetes? Om die reden moeten leerlingen zo vroeg mogelijk al leren wat gezonde keuzes zijn als het om voeding gaat.

Uit onderzoek blijkt dat leerlingen die gezond eten en drinken en daarbij voldoende bewegen, zich ook daadwerkelijk beter voelen. Verder weten we natuurlijk hoe belangrijk een gezonde leefstijl is voor de ontwikkeling en schoolprestaties van kinderen. Genoeg redenen dus om hier aandacht aan te besteden.

Hoelang duurt de voorlichting precies?

Tussen de zestig en negentig minuten ongeveer. Het is altijd mogelijk om de duur aan te passen.

Wat zijn de kosten?

½ Dagdeel (2 uur) €300,00 All in
Dagdeel (4 uur) €450,00 All in
Hele dag (8 uur) €750,00 All in                                                

Scholen kunnen bij de gemeente een aanvraag indienen m.b.t. lokaal preventieakkoord. Wanneer er nog geld in de pot zit is het mogelijk dat de gemeente de voorlichting die ik geef vergoeden. Hoe eerder in het jaar de aanvraag hoe groter de kans dat ze de voorlichting vergoeden.

Wat is het lokaal preventieakkoord?

Voor gemeenten is een lokaal preventieakkoord dé kans om zich meer in te zetten voor gezondheidspreventie. Het bevat concrete maatregelen om roken, overgewicht en overmatig alcoholgebruik tegen te gaan.

Het mooie van dit thema is dat het op elke doelgroep toepasbaar is. Wie heeft er nou geen baat bij meer kennis en vaardigheden over eten, gezonde leefstijl en duurzaamheid? De voorlichting is gemakkelijk aan te passen aan leerlingen in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs.

Benieuwd naar de voorlichting? Vul het contactformulier in!

Contactformulier slimness

Doe nu de BMI check en kijk hoe gezond je bent!